388 Fulton

Completion/ 2017

Location/ San Francisco, California

388 Fulton near City Hall is one of the last parcels to be developed at the site of the former Central Freeway in Hayes Valley, San Francisco.

69 micro-condominium units surround an on-grade courtyard designed around the flow of water through the site. A metal bridge passes over a bioswale that is at once the central landscape amenity, and a working piece of infrastructure. Custom steel rainwater leaders expressed on the face of the building lead to runnels in the courtyard paving. Steel scuppers carry water onto carved basalt splashblocks that overflow into the stormwater basin that filters debris and pollution. The roof deck provides residents with ample seating, a dining and BBQ area, wind protection, and views of City Hall. The project embraces the urban lifestyle, with one-to-one secured bicycle parking provided in lieu of parking.